Tag: "bezpieczeństwo żywności"

12 artykułów

Sejmowa Komisja Zdrowia - system kontroli bezpieczeństwa żywności w Polsce - na żywo

Rozpatrzenie informacji Najwyższej Izby Kontroli o wynikach kontroli systemu kontroli...

Ważna zmiana w składzie suplementów diety. Te substancje będą zakazane

Do konsultacji przekazano Projekt rozporządzenia Ministra Zdrowia zmieniającego rozporządzenie w...

Chiny:
Koronawirus w mrożonej żywności

Wirus SARS-CoV-2 został wykryty w opakowaniu mrożonych skrzydełek kurczaka importowanych z...

Czy Polacy wiedzą, jak postępować z żywnością w dobie pandemii COVID-19?

Wyniki badania pokazały, że Polacy czują się zagubieni, a wiedza o bytowaniu wirusa na różnych...

„Smak Zdrowia”:
Co mieści się w pleśni?

Zepsutą żywność niby każdy potrafi rozpoznać – pojawia się na niej pleśń. Nie jest to...

Podkomisja stała do spraw utworzenia Urzędu Bezpieczeństwa Żywności - transmisja online

Rozpatrzenie stanowiska Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi do projektu ustawy o Państwowej Inspekcji...

Mamy lepszą żywność, ale i tak tyjemy

Ogłoszono wyniki kolejnej edycji Światowego Indeksu Bezpieczeństwa Żywnościowego. Od czterech...

Jarosław Pinkas:
To bardzo ważna ustawa

Państwowa Inspekcja Bezpieczeństwa Żywności wraca do Sejmu.

Odpowiedzialność za bezpieczeństwo żywności

Marek Posobkiewicz, główny inspektor sanitarny, w rozmowie z Iwoną Schymallą mówi o krajowym...