Czekolada bez sacharozy, ale za to z witaminą D3 i K2. Możliwe? Jak najbardziej. Opatentował ją i projekt obronił w ramach doktoratu wdrożeniowego na Wydziale Nauk Farmaceutycznych Śląskiego Uniwersytetu Medycznego w Sosnowcu dr inż. Bartosz Błoński. Na co dzień właściciel rodzinnej firmy...
Z okazji „8 Marca” wszystkim paniom życzymy, żeby czuły się kochane i wyjątkowe! Nie tylko tego dnia! – mówi Bożena Janicka, prezes PPOZ.
Moda na „czarne kreski” o silnym, choć krótkotrwałym działaniu energetyzującym zaczęła się w Europie i niedawno dotarła za ocean. Lekarze nie są jednak pewni, czy donosowa droga przyjmowania czekoladowego proszku jest korzystna dla zdrowia.
Spożywanie umiarkowanych ilości czekolady może zmniejszyć ryzyko wystąpienia jednego z najczęstszych zaburzeń rytmu serca – migotania przedsionków, sugerują amerykańscy i duńscy naukowcy na łamach czasopisma „Heart”.
Włoska policja szuka odpowiedzi na pytanie, skąd w czekoladowym jajku Kinder Surprise wzięła się tabletka na nadciśnienie. Jeden z tropów prowadzi do Europy Wschodniej.
© 2023 Medexpress. Wszystkie prawa zastrzeżone