Tag: "żywność"
COVID-19 w żywności. Dmuchać na mrożone?
Władze Hongkongu poinformowały, że odkryły COVID-19 w próbkach pobranych z opakowań...
22 lutego 2022, 11:00
Czy Polacy wiedzą, jak postępować z żywnością w dobie pandemii COVID-19?
Wyniki badania pokazały, że Polacy czują się zagubieni, a wiedza o bytowaniu wirusa na różnych...
24 kwietnia 2020, 09:51
Czy koronawirus może przenosić się za pomocą żywności? Jak zachować się w sklepie i w kuchni?
Główny Inspektor Sanitarny informuje o szczegółach stanowiska Europejskiego Urzędu ds....
14 marca 2020, 09:13
GIS
Od 4 lutego nowy elektroniczny system powiadamiania o wprowadzeniu do obrotu środków spożywczych
Główny Inspektorat Sanitarny uruchomi nowy system powiadamiania o wprowadzeniu do obrotu...
17 stycznia 2020, 12:27
Monika Jarzębska
System nadzoru żywności jest coraz bardziej skuteczny
O tym, dlaczego jest coraz więcej przypadków wycofywania żywności, rozmawialiśmy z Moniką...
27 grudnia 2019, 10:40
„Smak Zdrowia”:
Co mieści się w pleśni?
Zepsutą żywność niby każdy potrafi rozpoznać – pojawia się na niej pleśń. Nie jest to...
25 lutego 2019, 21:18
IV Kongres Żywieniowy
Postaw na zdrowie swojego dziecka
II dzień Narodowego Kongresu Żywieniowego 26 stycznia to okazja, by dowiedzieć się więcej na...
09 stycznia 2019, 15:55
NIK skontroluje chemiczne dodatki do żywności. Dowiemy się jaka jest jakość sprzedawanych w...
19 lutego 2018, 09:17
Mamy lepszą żywność, ale i tak tyjemy
Ogłoszono wyniki kolejnej edycji Światowego Indeksu Bezpieczeństwa Żywnościowego. Od czterech...
19 pazdziernika 2017, 13:37
Rząd podjął decyzję w sprawie Państwowej Inspekcji Bezpieczeństwa Żywności
Co zmieni nowy projekt?
31 maja 2017, 08:24
Światło zwiększa ryzyko zatrucia pokarmowego
Wystawienie żywności na działanie światła może zwiększać zjadliwość niebezpiecznych...
04 lutego 2016, 00:57